22.8K
Downloads
38
Episodes
חיים בפרק ב’, הוא פודקאסט על החיים אחרי הגירושים וזוגיות פרק ב’, שהוקם כדי לשתף, לעורר השראה ולתת כלים לכל מי שעובר גירושין ו/או נמצא בזוגיות פרק ב’. בפודקאסט נדבר על חוסר הודאות שיש בשינוי מסגרת החיים, דרך למידה, ריפוי, ובניית חיים חדשים ומציאת הדרך הייחודית לכל אחד ואחת. . נתבונן על מה שקורה לילדים, נסתכל מהזווית הפיננסית ומטרות כלכליות שנרצה להציב ואיך להגיע לעוצמה פיננסית ביציאה לדרך החדשה .
Episodes
Friday Apr 01, 2022
Friday Apr 01, 2022
נטע ירימי, מנהלת קהילת הפיננסיות, מלווה עסקים ליצירת אירועים דיגיטליים רבי משתתפים.
דברנו בפרק על מה קורה לנשים, לאחר לידות, איך משם ממשיכות ומה הבחירה שכל אחת מאיתנו עושה. כמעט כל אישה שמגדלת ילדים ולא מכניסה פיזית כסף הביתה, מרגישה שהערך העצמי שלה הולך ויורד עם הזמן, ככל שנשארת יותר בבית. היא יוצאת משוק העבודה, ומהמונחים המקצועיים שיש בשוק שממשיך להתפתח דיגיטלית ובכל צורה שהיא כפי שהיום הכל מתקדם מהר.
אישה כזו מהר מאוד מרגישה לא מחוברת ולא שייכת לשוק העבודה שרץ קדימה. היא נקראת "עקרת בית" וזה לכשעצמו מונח בעייתי כי אין שום עקרות בלגדל ילדים ולדאוג לפסל את נשמתם, כפי שטוני רובינס קורא לזה באחת ההרצאות שלו.
יצאנו בקריאה קודם כל לשנות את המונח "עקרת בית" ולקרוא לו "אשת משפחה" , כמו שעיריית תל אביב קוראת לאישה גרושה עם ילדים המשלמת ארנונה: הורה עצמאי, מונח מכבד וראוי.
למה יש את התחושה של פגיעה בערך העצמי? הרי בכל בחירה שהאישה עושה אם לצאת לעבודה ולא לגדל את הילדים בבית או להשאר בבית, יש יתרונות וחסרונות לכל צד.
מה קורה לערך העצמי? כאשר אין ביטוי לכל החוזקות ולערכים, ולהגשמה של העשייה ורצונות של האישה, יש ירידה בתחושת הערך העצמי. נטע מתארת שיש ציפייה מאשת משפחה שהבית יהיה מסודר, עם סירים, נקי, ולא תמיד לכל אישה זה מתאים.
במיוחד אחרי גירושים כשיש שינוי גדול בחיים, זה דבר שמביא לירידה זמנית בערך העצמי, עצם המודעות לכל התהליך הזה שהוא טבעי, יכולה להקל בתחושות וברגשות שעולים ולהבין שזה תהליך וחלק משלב.
חשוב לנתק את החיבור בין הערך העצמי לעובדה שהאישה לא מרוויחה משכורת או עובדת חצי משרה ומרוויחה מעט, זה הדבר הראשון שיש להבין. העשייה שלנו היא מה שחשובה ולווא דווקא הערך הכלכלי, הרי אפשר להתנדב ולעשות דברים חשובים ואין בזה שכר.
ערך עצמי נבנה ממסוגלות, מהצלחות קטנות ביום יום, מהתמדה, עמידה ביעדים, משביעות רצון שהערכים שלי באים לידי ביטוי בחיים שלי.
מה אשת משפחה שרוצה להתחבר חזרה לערך העצמי יכולה לעשות? לעשות חקירה מה התחומים שמעניינים אותה? ללמוד, לקחת קורסים, לקרוא, לעבור תהליך אימוני שיעזור להבין מה הערכים ומה החזון שאליו רוצים לשאוף.
הנקודות לעבודה על ערך עצמי:
- לחייך לעצמי במראה
- לא להשוות את עצמי לאחרים, להסתכל על הדרך שלי, השראה מנאומו של סטיב ג'ובס: connecting the dots https://www.youtube.com/watch?v=m1vAcjNyJ0U לכל אחת מאיתנו יש את הדרך הייחודית שלה
- להיות עדינים כלפי עצמנו, אנחנו יכולים לשנות את התפיסה שלנו כלפי המצב ולא את המצב עצמו
- להיעזר באנשים אחרים סביבי, מי שנכון לי ובאותו מיינדסט שיקדם אותי
- להתמקד בכמה רחוק נוכל להגיע, ולא בכמה הדרך רחוקה
חשיבות השליטה על הכסף שלך, נותנת לך את תחושת ערך. עצם הלמידה וחקירה של התחום, להבין בו. אפשר להתחיל מחיסכון של 200 ₪ אפילו, בקופת גמל, להתחיל להרגיש את הכסף עובד בשבילך, מה את מוציאה ומה את מכניסה. יש אפליקציות שעוזרות לעשות סדר בתיכנון הפיננסי כמו rizeup וזה נותן תחושה עוצמתית להיות בשליטה של הדברים שקורים.
מיינדסט של עבודה על אמונות מגבילות שיש לי לגבי כסף, או אווירה בבית שגדלתי לגבי כסף, שמשפיע על התודעה ואנחנו משחזרים דברים ששמענו בבית. יש לזהות מה הן האמונות המגבילות ולהבין האם זה משרת אותי גם היום בחיים. חשוב להיות בסביבה של אנשים שתעצים אותי בכל תחום בחיים שחשוב לי, סביבה מנצחת זה דבר חשוב שמלווה אותך ותעזור לך להתקדם.
רוב הנשים מתעסקות בכסף בראשונה בחייהן אחרי משבר אם זה מגירושים או מקרה קיצון אחר בחיים.
חשיבות תכנון נכון לכלכלה של המשפחה בתהליך אחרי גירושין, ולהחליט מה רוצים לעשות עם כסף וליצור ביטחון כלכלי גם לעתיד, מבלי לפחד לעסוק בזה.
חיבור הנשים לכסף הוא חשוב גם כשנשואות כדי לדעת להתנהל איתו ולהרגיש עוצמה ומסוגלות. המסר שאנחנו מעבירות לילדים שלנו לגבי התנהלות עם כסף וחיבור לזה, חוזר למקום של האמא מה היא מלמדת את הילדים שלה וחשיבות התפקיד ההורי.
מי שרוצה לקבל מדריך חינמי של חיבור נשים לערך עצמי, מוזמנת לשלוח לי מייל: neta.mypodcat@gmail.com
נטע ירימי בפייסבוק: הפיננסיות
מייל netta1000@gmail.com
נטע אשרוב: פייסבוק: נטע אשרוב מאמנת לנשים לאחר גירושים
אינסטגרם netasherov
מייל: neta.mypodcast@gmail.com
Comments (0)
To leave or reply to comments, please download free Podbean or
No Comments
To leave or reply to comments,
please download free Podbean App.